Modem Şifre Değiştirme


Modem arayüz şifresi  güvenlik için oldukça önemlidir bu yüzden bu makalede sizlere modem şifresini nasıl değiştirebileceğinizi ve unuttuğunu şifreleri nasıl bulabileceğinizi anlatacağım.
Öncelikle cihazın şifresi değiştirmek oldukça kolaydır ancak eğer daha önce bir şifre belirleyip ardından bunu unuttuysanız yapmanız gerekenleri yazacağım.

Modem Şifre Değiştirme

Cihazın bilgisayar ile bağlantısını yaptıktan sonra yanında kurulum kitapçığının içerisinde yer alan arayüz giriş bilgilerini kullanarak internet tarayıcınız üzerinden giriş yapıp değiştirebilirsiniz bunun nasıl yapıldığını videoda ayrıntılı olarak anlatmıştım.Eğer kurulum kitapçığı yanında çoksa yada kaybettiyseniz modem arkasında bulunan etiket bandrolünden öğrenebilirsiniz

Bunun yanı sıra kutu içeriğinde gelen cd ile bilgisayarınıza takıp gerekli adımları uygulayarak program üzerindende işlemlerinizi yapabilirsiniz.


Modem parola değiştirme önemi

İnternetinize bağlı olan cihazların üzerinden'de erişim sağlandığı için sizin ağınıza bağlı olan herkes cihazların fabrika girşi bilgilerini bildikleri için 192.168.1.1 yada 192.168.1.2 den arayüzüne giriş yapıp kullanıcı adı ve şifre kısmına admin ttnet, yada admin admin deneyip arayüzüne giriş yapabilir. Giriş yapan kullanıcılar sizin hat bilgilerinizi öğrenebilir yaptığınız işlemleri inceleyebilir sizi ağdan atabilir bilgi güvenliğiniz için mutlaka cihaz arayüz giriş şifrenizi değiştirmenizi öneriyorum.

Unutulan şifre nasıl sıfırlanır ?

Paralolanızı unuttuğunuz ve giriş yapamıyorsunuz cihazınızın arkasında bulunan reset tuşuna 5sn boyunca basılı tutarak cihazınız bu işlem sırasında açılıp kapanacaktır işlem sonunda ayarlarını sıfırlanıp fabrika ayarlarınıza geri dönecektir.

Not: Bu işlem sırasında Adsl bilgileriniz de silinecektir eğer Adsl bilgilerinizi bilmiyorsanız sıfırlamayınız.

Bir önceki makalemizde Airties modem şifresi  ve Zyxel modem şifresi olarak giriş bilgilerini paylaşmıştık sizinde airties marka yada Zyxel marka cihazlarınız varsa giriş bilgilerini makalemizden öğrenebilirsiniz.İnternet wifi şifre değiştirme hakkında yazmış olduğum makale sayesinde ağınızın şifresiniz kolaycana değiştirebilirsiniz.



2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Güncel modem şifreleri ve tüm modem bilgilerine www.19216811-sifre.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil